Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار «پارسینه»، روزنامه آمریکایی «لس آنجلس تایمز» در گفتگویی با کارشناسان فناوری اطلاعات فاش ساخت که هنگام قطعی گسترده اینترنت در ایران، تلاش متخصصان ساکن آمریکا برای مقابله با آن ناکام ماند.

نیما فاطمی و تعدادی دیگر از متخصصان امنیت سایبری ساکن آمریکا، در جریان اعتراضات سال ۱۳۸۸ که برای نخستین بار به فیلتر شدن شبکه‌های اجتماعی همچون توییتر و فیسبوک منجر شد، توانسته بودند راهی برای دور زدن قطعی اینترنت پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بار، اما او و نزدیک به ۲۰ نفر از همراهانش در سراسر امریکا نتوانستد کاری پیش ببرند. این ناکامی برای نخستین بار اتفاق افتاد.

او می‌گوید: «ما بی شد از حد کار کردیم و تحلیل رفتیم. افراد بسیاری را می‌شناسم که نمی‌خوابیدند.»

لس آنجلس تایمز نوشته است که تحریم‌های دولت دونالد ترامپ علیه ایران نقش قابل توجهی در این وضعیت داشته است و تبعیت شرکت‌های فناوری از این تصمیم موجب شد تا جنبره ایران بر اینترنت گسترش پیدا کند.

ایران برای ان که بتواند وابستگی به شبکه جهانگستر وب را کاهش دهد، به توسعه شبکه داخلی و ترغیب میلیون‌ها ایرانی به استفاده از آن روی آورد و محرک‌هایی همچون کاهش هزینه‌ها را پیش کشید، اما تغییر رویکرد عموم مردم دشوار بود و علی رغم هزینه‌های بیشتر اینترنت بین المللی، ایرانی‌ها ترجیح می‌دادند از سرور‌های مستقر در خارج از کشور استفاده کنند.

این موضوع، اما از سال گذشته که ترامپ تصمیم گرفت تحریم‌های ایران را برگرداند تغییر کرد. شرکت‌های حوزه فناوری اطلاعات به جای آن که برای حقوق دیجیتال مبارزه کنند، تلاش کردند تا با تحریم‌ها همگام شوند و خدماتی همچون گوگل اپ انجین، دیجیتال اوشن، و گیتلب کاربران ایرانی را محدود کردند که این امر موجب شد تا ایرانی‌ها به سمت خدمات داخلی روی بیاورند.

کارشناسان می‌گویند دو سال پیش، زمانی که شرکت‌های بزرگ ایران هنوز از خدمات اینترنت بین الملل استفاده می‌کردند، دولت تصمیم گرفت تا از قطع گسترده اینترنت خودداری کرده و به این ترتیب زیان‌های وارده ناشی از آن را به حداقل برساند، چرا که به گفته امیر رشیدی، پژوهشگر امنیت اینترنت در «مرک حقوق بشر ایران» در نیویورک، «هنوز بیشتر مردم و صنایع از زیرساخت‌ها و خدمات اینترنت بین المللی استفاده می‌کردند.»

این بار، اما مقامات اندکی بعد از وقوع اعتراضات، ارتباطات اینترنتی را کاهش دادند به طور که نزدیک به یک هفته ۹۵ درصد از دسترسی معمول ایرانی‌ها به اینترنت قطع شد.

فاطمی در این باره می‌گوید: «ما نتوانستیم راهی پیدا کنیم که توده مردم را به حالت آنلاین برگردانیم. تمام تکنیک‌هایی که استفاده کردیم تنها برای شمار اندکی از افراد کار کرد.»

کاوه آذرهوش، پژوهشگر «اسمال مدیا»، یک مرکز پژوهشی امنیت دیجیتال در لندن، می‌گوید تلاش‌های ایران برای ملی کردن اینترنت با تحریم‌های آمریکا همراه شد و این مسئله تلاش فعالان حقوق دیجیتال برای فراهم کردن ابزار‌هایی جهت مقابله با قطعی اینترنت، همچون «وی‌پی‌ان»‌ها را تقریبا غیرممکن کرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آمریکا تحریم قطعی اینترنت حوادث آبان اعتراضات اغتشاشات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۲۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم عجیب آمریکا برای تحریم دیوان بین المللی لاهه

به گزارش خبرگزاری مهر، وبگاه آمریکایی آکسیوس به نقل از یک منبع آمریکایی اعلام کرده است که نمایندگان جمهوری خواه در کنگره این کشور در حال آماده سازی قوانین احتیاطی برای تحریم مقامات دیوان کیفری بین المللی لاهه هستند.

این منبع آگاه گفته است که در صورت صدور حکم بازداشت برای مقامات اسرائیلی از سوی دیوان کیفری بین المللی لاهه، قانون تحریم مقامات دیوان کیفری بین المللی در مجلس نمایندگان تصویب خواهد شد.

آکسیوس در عین حال به نقل از رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفته است که در حال حاضر قانون احتیاطی را به رأی نمی‌گذاریم، مگر اینکه مجبور به این کار شویم.

این اقدام نمایندگان کنگره آمریکا در حالی صورت می‌گیرد که روز گذشته وکلای هلندی درخواستی را برای صدور حکم بازداشت برای نتانیاهو و مقامات اسرائیلی به دادگاه کیفری بین‌المللی ارائه کردند. در همین ارتباط گفته شده است که گروهی از وکلای هلندی با ارائه درخواستی به دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه، خواستار صدور حکم بازداشت نتانیاهو و دیگر مسئولان اسرائیلی شدند.

دیوان کیفری بین‌المللی لاهه برای رسیدگی به جرایم نسل‌کشی، جنایات علیه بشریت، جنایات جنگی و جنایت تجاوز با استناد به «منشور رم» مصوبه سال ۱۹۹۸ میلادی، برپا شد. رژیم صهیونیستی و آمریکا هرچند «اساسنامه رم» را امضا کردند، اما با خودداری از نهایی کردن آن، عضو دیوان نیستند.

در نتیجه شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در بهمن ماه سال گذشته، دیوان بین‌المللی کیفری مقرر کرد «رژیم صهیونیستی هر ماهه گزارشی از اقدامات خود را به این نهاد بین‌المللی ارائه دهد». اما رژیم صهیونیستی نه‌تنها از انجام این امر سر باز زد، بلکه ماشین جنگی نتانیاهو همچنان رو به جلو در حال پیش‌روی است و درحال حاضر رفح، نقطه کانونی دیگری است که حکایت از جنایات وحشیانه این رژیم دارد.

از چند روز پیش در رسانه‌ها گزارش‌هایی منتشر شده مبنی براین که صدور حکم محکومیت برای نتانیاهو و دیگر مقامات رژیم صهیونیستی قریب‌الوقوع است. نتانیاهو درباره احتمال صدور حکم جلب تحت فشارهای غیرعادی قرار دارد. این مسأله به منزله وخامت بزرگی در جایگاه بین‌المللی رژیم صهیونیستی است. نتانیاهو تلاش‌هایی را برای ممانعت از صدور حکم جلب با تمرکز ویژه بر دولت جو بایدن آغازکرده است که بسیار بعید به نظر می‌رسد که مقامات رژیم صهیونیستی از حکم احتمالی دادگاه لاهه شگفت زده شده باشند.

از سوی دیگر، رسانه‌های عبری زبان اذعان کردند که احتمال صدور حکم بازداشت از سوی دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه باعث نگرانی شدید بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی شده است.

این رسانه‌ها تاکید کردند: احتمال صدور حکم بازداشت بین‌المللی نتانیاهو باعث شده خواب از چشمان وی گرفته شود.

دفتر دادستانی دیوان کیفری بین‌المللی چند روز قبل با اشاره به اینکه از نگرانی‌های رسمی و غیررسمی مرتبط با تحقیقات این نهاد در ارتباط با جنگ غزه آگاه است، بر ادامه یافتن این تحقیقات تأکید کرد.

این دفتر با صدور بیانیه‌ای، توقف همه تلاش‌ها را برای مانع‌تراشی، ارعاب یا تأثیر بر مقامات دادگاه خوستار شد و خاطرنشان کرد که استقلال و بی‌طرفی دادگاه زمانی که تهدید به انتقام از این دادگاه یا مقامات آن وجود داشته باشد، تضعیف می‌شود.

دفتر دادستانی دادگاه لاهه همچنین تأکید کرد که تهدید دادگاه حتی بدون اقدام ممکن است بر پایه اساسنامه رم، جُرم ضد اجرای عدالت باشد.

پیشتر نیز منابع آگاه اعلام کردند که دادستان دیوان کیفری بین‌المللی با کارکنان بیمارستان‌های «الشفا» در شمال و «ناصر» در جنوب نوار غزه دیدار و گفت و گو کرد و اظهارات آنها را درباره جنایات نظامیان رژیم صهیونیستی و قتل عام بیماران و پناهندگان به این بیمارستان‌ها، به ثبت رساند.

به گفته این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، حوادثی که در این بیمارستان‌ها اتفاق افتاده، به دیگر تحقیقاتی ضمیمه می‌شود که دیوان کیفری درباره جنایات جنگی، ضد بشری، تجاوز و نسل کشی در نوار غزه انجام می‌دهد.

کد خبر 6099947

دیگر خبرها

  • همه‌چیز برای یک آتش‌بس پایدار در غزه فراهم است/ قبل از عملیات «وعده صادق» هشدار دادیم اگر آمریکا اقدامی کند پاسخ ما فوری و قطعی خواهد بود/ ایران و مصر خواهان برقراری روابط دیپلماتیک هستند
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • تصمیم عجیب آمریکا برای تحریم دیوان بین المللی لاهه
  • آمریکا: اقدامات اسرائیل در رفح همچون پیش درآمدی برای عملیات نظامی بزرگتر است
  • آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!
  • ضرورت تداوم تلاش‌ها برای ارتقای کیفیت و ایمنی جاده‌ها
  • پالما با درخشش ستاره‌های ایرانی، سلطنت خود در اروپا را تداوم بخشید
  • حساسیت ایرانی‌ها به مسایل اخلاقی قابل تحسین است
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد | ادعای اولیه چگونه نقش بر آب شد؟